About Me

My photo
seorang anak perempuan, kakak, isteri,ibu dan businesswomen yang sedang mencari dan pasti terus mencari kejayaan demi kejayaan berkat doa, restu dan bimbingan keluarga especially my beloved hubby......dan tunggak utamanya ku cari keredhaan Allah swt....

Saturday, May 7, 2011

Helper Sri Lanka....

EMMMHH......dah berminggu tak update blog....kenapa ya....rasa macam banyak masa aku kat sini,tapi tak sempat2 juga....masa berjalan terlalu pantas juga rasanya....sibuk mengadap kerja rumah sehari-hari.....kerja-kerja rumah yang tak pernah berhenti-henti.....kadang-kadang teringat pulak masa dok kat Malaysia,semua kerja rumah bibik yang buat,semua arah ja bibik...tapi sekarang arah diri sendiri la....apa nak buat kan.....yang paling aku tak tahan nak kena iron baju....adoiiiiii.....baju apa lah yang banyak sangat.....berbukit-bukit kalau tak di iron....

tapi semenjak minggu lepas kerja rumah semakin ringan sikit,mr hubby dah dapatkan orang datang mengemas rumah seminggu dua kali.....mula-mula rasa bersalah pulak,sebab rasanya aku macam jadi "mem" besar sangat....dok rumah saja pun ada orang datang kemas dan iron baju...beriya aku cakap kat hubby tak payah ambik,sebab really2 aku rasa bersalah sangat.....hubby cakap bila dok buat bising sangat kata banyak kerja....bila dah ambik orang kata tak mau pulak...last2 hubby cakap tak pa la dah janji,kesian juga kat orang tu,boleh tolong orang tu tambah pendapatan sama....dok kat sini macam tu ja la cara nak sedekah kat orang.....so aku pun setuju la.....tak pa la kan,rezeki orang tu dan rezeki aku juga........oooo...orang yang datang kemas ni orang lelaki dari Sri Lanka...sebenaqnya aku tak selesa sangat,tapi sebab dia akan datang time 3.30 ptg so tak pa la sikit sebab hubby ada kat rumah time tu.....